Kijkt naar de mens als geheel

Oxrider Clinic biedt systeemgeneeskundige dienstverlening aan. De systeemgeneeskunde kijkt naar de mens als geheel, als systeem. Waar de reguliere geneeskunde vooral gericht is op de behandeling van ziekte, richten wij en de systeemgeneeskunde ons veel meer op preventie en benaderen we gezondheid bij iedereen op individuele basis.

Oxrider Clinic streeft dus naar een meer preventieve en meer persoonlijke patiëntenzorg op basis van gepersonaliseerde diagnostiek- en behandelmethoden.

Persoonlijke patiëntenzorg

Daarnaast doen we bij Oxrider Clinic ook onderzoek en ontwikkelen we en dragen we nieuwe diagnostische en therapeutische methoden uit die zijn gebaseerd op systeembiologische inzichten.

Ons doel is altijd om een meer preventieve en persoonlijke patiëntenzorg te bieden, met name bij complexe en chronische ziektebeelden. Onze opgedane kennis en expertise willen we vanuit Oxrider Clinic verder uit dragen.

Inzicht krijgen in gezondheid

Volgens Oxrider Clinic is de systeemgeneeskunde uitermate geschikt om een brug te slaan naar de westerse geneeskunde. Systeemgeneeskunde helpt meer inzicht te krijgen in gezondheid en hoe diverse behandelmethodes elkaar kunnen aanvullen.

De integratie van verschillende behandeldisciplines is voor ons belangrijk en zien we, met name bij complexe en chronische ziektebeelden, als aanvulling en als verdieping op de ‘reguliere’ geneeskunde.

Systeemgeneeskunde

Vanuit ons kenniscentrum verdiepen we ons in het bouwen van de brug tussen de kennis van traditionele Chinese geneeskunde en van de reguliere westerse geneeskunde. Wij zien de traditionele Chinese Geneeskunde niet alleen maar als een complementaire behandeling, maar wijzen ook de reguliere geneeskunde niet af.

Wij streven naar het ontwikkelen van een nieuw systeem dat de bekende westerse en oosterse behandelmethoden in een nieuw perspectief plaatst. Wat zijn de sterktes van iedere methode? Waar kunnen ze worden gecombineerd om elkaar te versterken? Deze nieuwe manier van het kijken naar geneeskunde wordt systeemgeneeskunde genoemd.

Gespecialiseerd in acupunctuur en kruidengeneeskunde

Bij Oxrider Clinic maken we veelal gebruik van behandelmethoden uit de traditionele Chinese Geneeskunde en hebben we ons gespecialiseerd in acupunctuur, kruidengeneeskunde.

Indien nodig werken wij samen met andere disciplines, waaronder ostheopathie, craniosacraal therapeuten en andere specialisten uit de reguliere en complementaire geneeskunde. Wij zijn van mening dat diverse behandelmethodes elkaar kunnen versterken of aanvullen.

Chinese geneeskunde

De Chinese geneeskunde is een systeembiologische methode en ziet de mens als een onlosmakelijk deel van zijn omgeving en van het universum. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen lichaam en geest: lichaam is geest en andersom. Lichamelijke, emotionele én geestelijke ontwikkelingen zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar voortdurend.

Ziekte is een lichamelijke of geestelijke uiting van een verstoring in het algehele welzijn, die ontstaat doordat de energiehuishouding in de mens uit balans is.Het universum bestaat in de traditioneel Chinese geneeskunde uit een kringloop van de levensenergie Qi, die zich manifesteert zich in twee tegengestelde energieën: yin en yang.

Yin en yang kunnen alleen bestaan in relatie tot elkaar en hebben elkaar zelfs nodig. Ook de mens bestaat ook uit yin- en yang-energie. Onze gevoelens, gedachten en lichamelijke conditie zijn het resultaat van de wisselwerking tussen deze twee krachten.

Voor een gezond functioneren is het belangrijk dat yin en yang goed met elkaar samenwerken en in balans zijn. Als yin en yang langdurig uit balans zijn, kan een ziekte ontstaan. Voor een optimale energiehuishouding moeten de organen in goede conditie zijn. De conditie van de organen is afhankelijk van factoren als voeding, levensstijl, erfelijkheid en omgeving.

Menu