Oxrider Academy

  1. Home
  2. Oxrider Academy

Oxrider Academy

Oxrider Academy organiseert lezingen, cursussen en workshops op het gebied van taoïstische filosofie, Chinese geneeskunde en systeembiologie voor beginners en gevorderden. Van 1-daagse midwinter en midzomer lezingen tot basisopleidingen in de Chinese geneeskunde.

Oxrider Academy verzorgt daarnaast ook opleidingen, bij- en nascholingen voor medici en paramedici op het gebied van Chinese geneeskunde en systeemtheorieën in de biologie en geneeskunde. Hiermee overbruggen we de kloof tussen het westers reductionisch en het Chinese systemische paradigma.

Door gebruik te maken van de ideeën uit de systeembiologie willen wij kennis aanbieden die solide verankerd is in de traditie van de Chinese klassieke teksten en hun schrijvers en denkeres en het moderne, wetenschappelijke gedachtengoed van de 21e eeuw.

Dit doen we niet alleen, maar in samenwerking met verschillende Nederlandse onderzoeksgroepen en onderwijsinstellingen en met docenten van de Zhejiang Chinese Medical University in Hangzhou, Volksrepubliek China.

Menu