Acupunctuurpunten in het lichaam

Acupunctuur: een natuurlijke, veilige en effectieve behandeling.

De naam acupunctuur stamt af van het Latijnse “acus punctura”, dat letterlijk “naalden steek” betekent. Bij een acupunctuurbehandeling worden hele dunne naalden op zogenaamde acupunctuurpunten in het lichaam gestoken.

3000 jaar oude behandelmethode

Acupunctuur is een meer dan 3000 jaar oude behandelmethode. Er wordt gekeken óf en in welke mate er sprake is van dysbalans in het gehele lichaam. Dit doen we onder andere door het onderzoeken van uw klachten en de mogelijk onderliggende relatie.

Voor het onderzoek en en bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van specifiek (acupunctuur)punten op het lichaam. Bij het aanprikkken van de juiste combinatie van deze punten wordt er een prikkel gegeven, waarmee het lichaam wordt aangezet om zijn natuurlijke balans te herstellen.

Klachten worden verholpen of verlicht

Uiteenlopende klachten variërend van vermoeidheid, pijn of hooikoorts kunnen met acupunctuur worden verholpen of verlicht.

Zo zijn er acupunctuurpunten die pijnstillend werken doordat door het prikken stoffen in de hersenen worden vrijgemaakt (endorfines) die een zelfde werking hebben als pijnstillers.

Akelig of eng idee?

Misschien vindt u acupunctuur of het prikken met naalden een akelig of eng idee. Het prikken gebeurt met heel dunne en buigzame steriele wegwerpnaalden, waardoor het prikken zelf niet of nauwelijks pijnlijk is. Nadat de naald is gezet, kunt u eventjes een tinteling voelen.

Hoe lang de naalden moeten blijven zitten, hangt een beetje van uw klacht af. Bij ooracupunctuur gebruiken we soms ook “verblijfsnaaldjes” of “korreltjes” die zelfs een week kunnen blijven zitten.

Menu